Meny

I slutet av 1800-talet bygge källarmästare Ture Sjögren om hotellet och skapade bland annat den stora salongen på övervåningen. Ture Sjögren drev under många år Hotell Ture i Hedemora och bjöd garanterat sina gäster på klassiker som njurpaj, aladåb på kanin och populära Kalvfilé Oscar. På menyn kunde man säkert också hitta nymodigheter som kaffe och glass och i baren fanns ett fint utbud av punch.

När det är säsong för vit sparris, hittar du självklart Kalvfilé Oscar även på dagens meny

Snacksmeny

Vegetariska snacks (G)  119kr

Minivårrullar/Simosa, mozzarella donuts, friterad tortilla, sötpotatisfalafel
och två dippsåser.

Kycklingsnacks  119kr

Kycklingvingar, kycklingspett, friterad tortilla och två dippsåser.

Korg med Pommes frites  49kr

Toppade med parmesan, två dippsåser.

Friterade Tortillachips  49kr

Med två dippsåser.

Förrätter

Chèvre Chaud (G,L)  125kr

Betor, valnötter, krasse, smörstekt levainbröd och honungsdressing.
Rekommenderat vin: Rovero Barbera, 99kr


Oxfilé carpaccio (L)   145kr

Grana Padano, rostade pinjenötter, ruccola och citronette.
Rekommenderat vin: Secondo Marco Ripasso, 130kr

Halstrade Pilgrimsmusslor (L)   135kr

Jordärtskockspuré, brynt sojasmör, krasse och marinerad gurka.
Rekommenderat vin: Schumann Nägler Riesling, 115kr

Vitlöksbröd (G)   65kr

Nybakad baguette, västerbottenost, aioli, och krasse.
Rekommenderat vin: Cantina Frentano, 89kr

Varmrätter

Källarmästarens Helgeflundra      265kr

Hälleflundra med Jordärtskockspuré, betor, äppelmustsås, marinerad gurka
och äppelcrunch.
Rekommenderat vin: Schumann Nägler Riesling, 115kr

Oxfilé (L)   295kr

Smörfrästa haricots verts, tomat, rödvinssås, tryffelsmör och potatiskaka
med Västerbottenost.
Rekommenderat vin: Panarda, 125kr

Hjortfilé (L)      315kr

Smörfräst Pak choi, tomat, chilipicklade kantareller, rödvinssky med blåbär
och Potatiskaka.
Rekommenderat vin: Rovero Nebbiaia, 115kr

Pappardelle Manzo (G,L)   175kr

Oxfilépasta, paprika, kantareller, gräddsås och parmesan.
Rekommenderat vin: Cantina Frentano, 89kr

Risotto (L)   180kr

Tomat, parmesan, basilikaolja, haricots verts, ruccola.
Rekommenderat vin: Die Vermentino, 115kr

Sideorders/Extra såser  35kr/per st
Honungsmarinerade betor
Grönsallad
Pommes frites
Coleslaw
Potatiskaka
Jordärtskockspuré
Mozzarella donuts


Rödvinssås
Tryffelsmör
Äppelmustsås
Srirachadressing
Dijonmajonnäs
Aioli

Barmeny

Hamburgare (G,L)   175kr

Briochebröd, srirachadressing, karamelliserad lök, cheddar, mozzarella donuts,
saltgurka, coleslaw och pommes frites.

Baconburgare (G,L)   175kr

Briochebröd, majonnäs, bacon, BBQ-dressing, cheddar, saltgurka, coleslaw
och pommes frites.

Crunchy Veggie Burger (G)   175kr

Hamburgerbröd, cornflakespanerad veteproteinburgare, vegansk majonnäs,
marinerad gurka, ruccola och pommes frites.

Bookmaker (G,L)  195kr 

Oxfilé, dijonmajonnäs, levainbröd, sallad, gurka, pepparrot, äggula, coleslaw
och pommes frites.

Bookmaker Vegan (G,L)  185kr

Pulled Oumph, dijonmajonnäs, levainbröd, sallad, gurka, pepparrot och
pommes frites.     

Barnmeny

Hamburgare (G)  85kr

Högrevsburgare 100g, briochebröd, ketchup och pommes frites.

Risotto ½ (L)   85kr

Tomat, parmesan, basilikaolja, haricots verts och ruccola.

Korv  75kr

Korv från Siljans Chark, pommes frites och bearnaisesås.

Kycklingspett   125kr

Mixsallad, pommes frites och aioli.

Pannkakor (G,L)  75kr

Grädde och jordgubbssylt.

Dessert

Kaffepaket (L)  125kr

LABY´s tryfflar, 2 cl avec, kaffe

Triss i ost (L)  135kr

Tre ostar från Murbo-Annas mejeri, två sorters marmelad och fröknäcke

Crème Brûlée (L)  115kr

Klassisk brûlée, blåbärskompott och rostad choklad.

Hjortronparfait (L)     125kr

Dulce de leche, valnötter, blåbär och crunch.

Glass (L)/Sorbet  39kr/kula


Våra samarbetspartners: