I slutet av 1800-talet byggde källarmästare Ture Sjögren om
hotellet och skapade bland annat den stora salongen på övervåningen.
Ture
Sjögren drev under många år Hotell Ture i Hedemora och bjöd garanterat sina
gäster på klassiker som njurpaj, aladåb på kanin och populära Kalvfilé
Oscar.
På menyn kunde man säkert också hitta nymodigheter som kaffe och
glass och i baren fanns ett fint utbud av punsch.
(G) = Innehåller gluten. (L) = Innehåller laktos. Vid övriga allergier fråga gärna personalen.
Nybakad surdegsbaguette med aioli.
Rekommenderad
dryck: Cantina Frentana rött, 95 kr
Buffelmozzarella,
tomat, olivolja, pesto.
Rekommenderad dryck: Schuman-Nägler, 120 kr
Handskalade räkor, citronmajonnäs, ägg, picklad lök, sallad, grillat surdegsbröd.
Rekommenderad dryck: Villa Drago, 105 kr
Oxfilé,
chilicrème, rödlök, kapris, betor, friterade rotfrukter.
Rekommenderad
dryck: Barbera D’Asti 115 kr
Olivolja,
chili, basilika, grillat surdegsbröd.
Rekommenderad dryck: Carlsberg Hof 69 kr
Scampi
marinerade i chili, vitlök, lime, tomat, med bröd.
Rekommenderad dryck: Die, 115kr
Oxfilé,
pepparsås, pimientos de padrons, ugnsrostad tomat, rostad färskpotatis.
Rekommenderad dryck: Barbera D’Asti, 115 kr
Grillade spetskål, semitorkade tomater, pesto, fetaostcrème, rostad färskpotatis.
Rekommenderad dryck: Cantina Frentana rött, 95 kr
Champagnesås, rotselleripuré, sockerärtor, basilikaolja.
Rekommenderad dryck: Schuman-Nägler, 115 kr
Tagliatelle, pesto (basilika, pinjenötter, olivolja,
parmesan).
Går att få med kyckling, 40kr tillägg.
Handskalade räkor, citronmajonnäs, ägg, picklad lök, sallad,
grillat surdegsbröd.
Rekommenderad dryck: Die, 115 kr
Romansallad, körsbärstomater, rödlök, parmesan, kyckling,
bacon, krutonger, caesardressing.
Går att få vegetarisk med friterad halloumi.
Rekommenderat vin: Schumann Nägler, 120 kr
Krispiga pommes frites, chilidipp, parmesan,
mozzarellasticks.
Rekommenderad
dryck: Staropramen, 75 kr
BBQ-grillade ribs, sallad, saltgurka,
coleslaw, pommes frites.
Rekommenderad dryck: Eriksberg Karaktär, 75 kr
Friterad Halloumi, aioli, sallad, tomat, colwslaw, pommes frites.
Rekommenderad dryck: Cantina Frentana vitt/rött, 95 kr
200 g högrevsfärs, majonnäs,
BBQ-sås, bacon, cheddarost, tomat,
lök, pommes frites.
Rekommenderad dryck: Eriksberg
orginal, 75 kr
200 g högrevsfärs,
chilimajonnäs, färsk chili, cheddarost, krispsallad, picklad lök, pommes frites.
Rekommenderad dryck: Falcon, 75 kr
Friterade kycklingvingar,
buffalosås, blue cheese-dipp.
Rekommenderad dryck: Carlsberg, 49 kr
Oxfilé,
dijonmajonnäs, smörstekt levainbröd, sallad, saltgurka, pepparrot, äggula, coleslaw, pommes frites.
Rekommenderat vin: Staropramen, 75 kr
Briochebröd, högrevsfärs, majonnäs, tomat, cheddar, sallad och pommes frites.
Korv från Siljans Chark, pommes frites och sallad.
Pannkakor, grädde och sylt.
Vaniljglass med chokladsås.
Lyxgräddglass tahitivanilj och vispgrädde.
Friterad fetaoststick, glass, valnötter, honung, friterad persilja.
Labys tryfflar, 2 cl avec, kaffe.
Fråga oss om kvällens smaker.
© Hedemora Stadshotell, Restaurang Källarmästaren, 2021